Ανανέωση γέμισης μαξιλαριών πλάτης

Η ανανέωση της γέμισης των μαξιλαριών στην πλάτη του καναπέ (εφόσον έχουν υλικά γέμισης όπως comforel, πούπουλο κ.α. και όχι αφρώδες υλικό) είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία εφόσον γίνουν τα ακόλουθα βήματα.

Οι βασικές αρχές που θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη διαδικασία είναι η τεχνική με την οποία έχει κατασκευαστεί το κελύφιο (εσωτερικό μαξιλάρι).

  1. Οι διαστάσεις του κελυφίου είναι αρκετά μεγαλύτερες από το ύφασμα που το περιβάλλει. Για αυτό το λόγο, το κελύφιο θα πιεστεί ιδιαίτερα όταν μπεί μέσα στο μαξιλάρι. Αυτό θα πρέπει να υπολογιστεί όταν γεμίσετε το κελύφιο.
  2. Το ιδανικό αποτέλεσμα γεμίσματος είναι εκείνο που όταν πιέσουμε το γεμισμένο μαξιλάρι απο επάνω προς τα κάτω, αυτό θα επανέλθει κανονικά. Για αυτό το λόγο το γεμίζουμε και ελέγχουμε συνεχώς μέχρι να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν το γεμίσουμε αρκετά, τότε το μαξιλάρι “σκληραίνει” και θα είναι ιδιαίτερα άβολο.

Η διαδικασία ανανέωσης της γέμισης του μαξιλαριού έχει ως εξής:

  1. Βγάζουμε το μαξιλάρι από την θήκη του και προσπαθούμε να εντοπίσουμε επάνω στο κελύφιο μια εξωτερική ραφή ή φερμουάρ. Σε αυτό το σημείο έχει “κλειστεί” το μαξιλάρι μετά από τη διαδικασία κατα την οποία είχε αρχικά γεμιστεί (δείτε φωτό).

μαξιλάρι πλάτης